مزرعه روباتیک پیشرفته پلنتی (Plenty) در حال دگرگونی کشاورزی سنتی است. در این مزرعه عمودی تمام مراحل کاشت و برداشت را به صورت روباتیک انجام می‌شود.

مزرعه روباتیک

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از اینترستینگ انجینیرینگ، یک مزرعه عمودی سرپوشیده با فناوری پیشرفته می‌تواند تولید غذا را متحول کند. پلنتی، یک شرکت مستقر در سانفرانسیسکو، یک مزرعه روباتیک با تکنولوژی بالا ساخته است.

کشاورزی عمودی در این مزرعه روباتیک، در واقع کشت محصولات در ردیف‌های انباشته است، در حالی که تمام مراحل از کاشت بذر تا برداشت به صورت فرآیند خودکار روباتیک انجام می‌شود.

این مزرعه سرپوشیده در محیطی کاملا کنترل‌شده قرار دارد و دارای سیستم‌های روشنایی ال‌ای‌دی (LED) سفارشی است که نور خورشید را تقلید می‌کند تا رشد، طعم و بافت گیاه را بهینه کند و مصرف انرژی را به حداقل برساند. این مزرعه از سیستم‌های آبیاری مدرن استفاده می‌کند که به طور قابل توجهی در مقایسه با کشاورزی معمولی مصرف آب را کاهش می‌دهد.

این مزرعه شامل اقدامات کنترل کیفیت، از جمله سیستم روباتیک مجهز به هوش مصنوعی است که بدون نیاز به شست‌وشو یا آفت‌کش، محصولات برتر را بررسی می‌کند. هدف این نوآوری‌های فناورانه ایجاد انقلابی در تولید مواد غذایی از طریق افزایش بازده، حفظ منابع و ارائه محصولات تازه و با کیفیت بالا در تمام طول سال است.

در این مزرعه سبزی‌های برگدار مانند آروگولا، کاهو، کلم پیچ و اسفناج پرورش می‌یابد. هدف این است که انقلابی در تولید مواد غذایی ایجاد شود، بازدهی بسیار بالاتر، مصرف حداقلی آب (فقط ۱۰ درصد از آنچه یک مزرعه سنتی به آن نیاز دارد)، استفاده نکردن از آفت‌کش‌ها و پتانسیل ساختن چنین مزرعه‌ای در انواع مناطق جغرافیایی.

این تاسیسات در ۱۸ می ۲۰۲۳ افتتاح شد. این ابتکار همچنین به حل چالش‌های پیش روی کشاورزی سنتی، مانند از دست دادن زیستگاه، کاهش زمین‌های قابل کشت و افزایش تقاضا برای غذا به دلیل رشد جمعیت می‌پردازد.

این سیستم به دنبال ارائه یک جایگزین پایدار و کارآمد برای روش‌های کشاورزی مرسوم، کاهش مصرف آب، حذف آفت‌کش‌ها و آزادسازی بالقوه زمین‌های کشاورزی برای احیای اکولوژیکی است. بی‌بی‌سی عملکرد روبات این مزرعه را این طور توصیف می‌کند: یک دسته بازوی روباتیک سفید، وقتی گیاهان و شاخه‌هاشان را از سینی‌هایشان بیرون می‌آورند‏، به طرز شگفت‌انگیزی آرام و ملایم هستند. بازوها به طور هماهنگ می‌چرخند و گیاهان را به سوراخ‌هایی با فاصله یکسان در امتداد یک بخش باریک ۱۰ متری در یک مسیر فلزی می‌چرخانند.

کد خبر 820486
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha